Surdegsbrödet är på gång!
Började göra en surdeg i början av veckan och den ser bra ut efter vad jag läst mej till.
I dag lördag var det dags för att börja den riktiga degen.
Så här såg burken ut i torsdagskväll.
Har utgått från den här sidan som känns lätt att följa.
Men jag gjorde en sats gånger 2 1/2, ska då passa till två brödbakformar på 2 liter
var min tanke.
Skall låta degen jäsa ca 3 timmar sedan ner med den i formarna.
När den jäser har jag fått lära mej en ny bra plats att låta allting jäsa, det är i skåpet man har över kylen.
Temperaruren ligger där på ungegär 24 grader.
Efter ca 1 timmes jäsning i formen så ska dem in i ugnen på 250 grader i 10 min, sedan 200 grader i 30 min
eller till termometern visar på 98 grader.
Håller tummarna för ett gott resultat.
Återkommer med hur det gått längre fram :-)
Gott Nytt År till er alla!
Det där är en riktigt bra sida, använde den också när jag hade min surdegsperiod. Många goda recept finns det samlat där. Hoppas det blev bra! Kram Åsa.